Az autós, önellátós nyaralást egyelőre még én is tanulom, és
anyukám mintáját követem, aki szintén csak tanulta a dolgot, így talán nincs
alapom nagy utazási tippeket adnom. Mégis, úgy érzem, hogy amit a saját bőrömön
tapasztaltam, azt másnak is érdemes megfontolnia, és a saját ízlésére formálva
hasznosítani.
Mit együnk?
Ez egy teljesen fontos és megkerülhetetlen kérdés. A stratégia megválasztása kulcsfontosságú. Az én stratégiám álljon itt.
Nem terveztem, hogy délben felmegyünk a strandról, hogy főzzek egy kis bolognait és jól lakottan vánszorogjunk vissza 15-ra. Eddig ez volt a minta, de leléptem a járt útról. Bőséges reggelit követően, szendvicseket készítettem a tartós kenyérből, amit itthonról vittem.
Mit együnk?
Ez egy teljesen fontos és megkerülhetetlen kérdés. A stratégia megválasztása kulcsfontosságú. Az én stratégiám álljon itt.
Nem terveztem, hogy délben felmegyünk a strandról, hogy főzzek egy kis bolognait és jól lakottan vánszorogjunk vissza 15-ra. Eddig ez volt a minta, de leléptem a járt útról. Bőséges reggelit követően, szendvicseket készítettem a tartós kenyérből, amit itthonról vittem.
Hozzávalók: tartós kenyér, margarin, szalámi vagy turista,
sajt. Voilá. Volt, amikor ezt a sütőben megsütöttem és melegszenya lett.
Nyilván az apartman felszereltségén múlnak a lehetőségeink.
Mindennap vittem le rágcsát is. No, nem volt velünk gyerek, de azért egy csomag Jó reggelt!, egy kis Diákcsemege azért jól jön. 40 fokban nem tör ránk a farkaséhség, szerintem el lehet lenni ennyi étellel napközben.
Javaslat: hűtőszatyor!, ha van fagyasztó az apiban, akkor az otthonról vitt jégakkukat könnyű lehűteni és bedobni a szatyiba. A szendvics, az ásványvíz (szigorúan itthonról szállítva), a sör és a cider egész nap hideg marad. Szerintem jobb, mint egy hűtőláda, mert nem foglal sok helyet, és a üres, össze is lehet hajtani. Még hátizsákba, strandtáskába is belefér!
Mindennap vittem le rágcsát is. No, nem volt velünk gyerek, de azért egy csomag Jó reggelt!, egy kis Diákcsemege azért jól jön. 40 fokban nem tör ránk a farkaséhség, szerintem el lehet lenni ennyi étellel napközben.
Javaslat: hűtőszatyor!, ha van fagyasztó az apiban, akkor az otthonról vitt jégakkukat könnyű lehűteni és bedobni a szatyiba. A szendvics, az ásványvíz (szigorúan itthonról szállítva), a sör és a cider egész nap hideg marad. Szerintem jobb, mint egy hűtőláda, mert nem foglal sok helyet, és a üres, össze is lehet hajtani. Még hátizsákba, strandtáskába is belefér!
Isztriai sonka és juhsajt |
Étterembe menni veszedelem! Mi egy vacsorát terveztünk be,
ami jelentősen megemelte a költségvetést. Sajnos a horvátoknál az étterem a
német és svéd turisták kiváltsága. Két főnek egy átlagos vacsora 250-300 kuna.
És ebből nem nagyon jön ki két főnek a haltál, csak ha nem isznak semmit. 1
kuna 40 Ft, tehát egy szerény 12 000 Ft-ből el lehet fogyasztani egy
dalmát vacsit. Nem érdemes, azt hiszem.
Tengergyümölcsei rizottó (annak, aki nem fél a poliptól) |
Viszont ha van valahol halsütöde, ahol szardellát sütnek vagy tintahalat, azt
érdemes enni. Kóstolásnak tökéletes, és elfogadható árú.
Sült szardella és egy jó fröccs Malvezijából |
Hasznos: otthonról minél több félkész vagy gyorsan elkészíthető ételt, alapanyagot vinni, amiből laktató vacsorát lehet készíteni. A strandról 18-19 óra fele a szállásra visszamenve, marad idő bőven egy kis tésztát és szószt összeütni vagy virslit főzni.
A városban az élet 20-21-től igazán nyüzsgő, az idő kellemesebb, a naplemente Rovinjban 20:30 körül kezdődött ebben az időszakban.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése