2013. július 29., hétfő

Bibione – Lido del Sole



Itthon Bibionéről ábrándozva és hallva, hogy mások ott voltak, elfogott a vágyódás a hosszú homokos, napernyős tengerpart iránt. A velencei történelem nyomait magán viselő Rovinj, Porec és Pula után, Piran szépsége, és Trieszt hatalmasságának tükrében, Bibionéba érkezve elfogott a csalódottság. Itt nincsen más csak homok és gumimatrac árus.

Lido del Sole a bibionei partszakasz közepe. A hotelünk nagyon közel volt a parthoz, volt saját napernyőnk. Tulajdonképpen Lido del Sole központjában voltunk, mert voltunk mellettünk 3 étterem, egy pizzás, egy fagyis, egy bolt, és egy kacatárus. Ez volt a központ. Sokáig azt hittük, hogy valahol van „ a központ”, de ha volt is, az nem kellemesen legyalogolható távolságban.

A part jól kiépített, de POTTYANTÓS WC van. Én nem vagyok rutinos Bibionéba utazó, így bevallom ezt nem is sejtettem, és kritikus pillanatokban nem esett jól szembesülni ezzel. A parton tehát van „WC”, lábmosó, zuhanyzó és öltöző kabin is. Sok a „nem fizetős” strand, és napernyőt sem kötelező bérelni, de szerintem kényelmesebb.
 
A parton nem nagyon büfé, pizzaszeletes viszont közel van, itt lehet venni ebédet. Egy normál méretű, extra vékony tésztájú pizza 6-7 euró. A családi giga nagy pizza pedig 12-15 euró.


A strand jellegzetessége a chilei papírsárkány árus és a chilei masszázs árus. Ők reggeltől naplementéig róják a végtelen kilométereket a portékákat árulva. A sárkány mindig a tenger felett van, a pizzás felett vagy a mosdók felett sosem. El nem tudom képzelni, hogy a chileiek hogyan intézik természetes szükségleteiket. Mindenesetre a sárkányok szép látványt nyújtanak.
 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése